Beneficiile Matcha ca supliment natural Matcha

July 27, 2023 0 Comments

Matcha ca supliment natural Matcha

Matcha japonez este un ceai verde sub formă de pudră care conține mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde obișnuit. Este o băutură foarte concentrată care poate fi făcută ca ceai sau folosită ca ingredient în shake-uri, latte și deserturi. Matcha are un conținut bogat de aminoacizi și mulți alți compuși benefici ai plantelor, cum ar fi clorofila și catechinele. Aceste substanțe fitochimice oferă o gamă largă de proprietăți de promovare a sănătății, inclusiv memorie și cogniție îmbunătățite, reducerea stresului, antiinflamatoare și activitate antivirală.

matcha pudra

Studiile arată că polifenolii din Matcha ajută la prevenirea și chiar la uciderea celulelor canceroase. Acești antioxidanți puternici acționează prin blocarea moleculelor active de oxigen din organism care provoacă leziuni celulare. De asemenea, cresc termogeneza organismului, ceea ce înseamnă că organismul arde mai multe calorii atunci când consumi Matcha. Acesta este unul dintre motivele pentru care se știe că Matcha ajută la pierderea în greutate.

Nivelurile ridicate de L-teanină din Matcha promovează o vigilență calmă și stimulează concentrarea, performanța și productivitatea. De asemenea, susține energia sănătoasă, susținută, fără efectele secundare nervoase ale cafelei. Spre deosebire de cafea, Matcha nu crește nivelul de insulină și este compatibil cu dietele keto, paleo, vegane și vegetariene.

Beneficiile Matcha ca supliment natural Matcha

Datorită proprietăților sale antiinflamatorii puternice, matcha poate fi folosit pentru a reduce durerea asociată cu artrita. Ajută la reducerea inflamației și încetinește descompunerea cartilajului. Matcha este, de asemenea, o sursă naturală de quercetină, un fitochimic cu activitate antioxidantă și neuroprotectoare puternică.

Antioxidanții din matcha, în special EGCG, ajută la prevenirea și combaterea tumorilor canceroase. Ele pot ajuta, de asemenea, la protejarea ficatului de deteriorarea cauzată de oxidare și la îmbunătățirea metabolismului lipidelor. În plus, aminoacizii din matcha pot ajuta la prevenirea și tratarea anumitor tipuri de cancer prin inhibarea proliferării celulare și a metastazelor.

Într-un studiu pe șoareci, s-a descoperit că Matcha scade riscul de cancer de prostată prin scăderea cantității de testosteron și IGF-1. De asemenea, sa descoperit că stimulează apoptoza celulelor canceroase de prostată și oprește creșterea celulelor precanceroase.

Matcha este o sursă excelentă de vitamina C, care este necesară pentru producerea de colagen. Această proteină îți menține pielea să arate tânără și poate ajuta la prevenirea căderii, ridurilor și rărirea părului. De asemenea, vă poate întări sistemul imunitar și vă poate proteja împotriva radicalilor liberi care pot provoca leziuni plămânilor și rinichilor.

Cantitatea mare de clorofilă din matcha poate ajuta, de asemenea, la promovarea unui ten sănătos și strălucitor. De asemenea, poate reduce umflarea sub ochi și poate îmbunătăți circulația sângelui. Fibrele solubile din matcha pot ajuta, de asemenea, la digestie și la constipație. Aminoacizii din matcha, în special L-teanina, pot ajuta la ameliorarea anxietății și a stresului, care pot avea un impact negativ asupra sănătății pielii. De asemenea, vă pot ajuta să dormiți mai bine și să atenuați depresia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *