Gama completă de suplimente alimentare

May 31, 2023 0 Comments

completă de suplimente alimentare

Suplimentele alimentare sunt surse concentrate de nutrienti precum vitamine, minerale, ierburi si aminoacizi care pot fi luate sub forma de pastile, tablete, capsule sau lichide. Ele sunt de obicei luate în doze care au fost dovedite științific a fi sigure, iar Directiva Comisiei Europene privind suplimentele alimentare a stabilit ceea ce sunt cunoscute sub numele de valori UL (limite superioare tolerabile) pentru vitamine și minerale.

gama completa de suplimente alimentare

Acestea sunt nivelurile zilnice maxime ale unei vitamine sau minerale care nu prezintă un risc semnificativ pentru sănătatea dumneavoastră atunci când sunt consumate în combinație cu alte alimente. Este important de reținut că acestea nu sunt aceleași cu aporturile dietetice recomandate (RDA) stabilite de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară pentru vitamine și minerale, care oferă linii directoare pentru adulții sănătoși.

Ca atare, suplimentele alimentare ar trebui să completeze o dietă echilibrată și nu sunt menite să înlocuiască alimentele întregi bogate în nutrienți, în special pentru cele care sunt însărcinate sau speră să rămână însărcinate în viitor. Acidul folic, de exemplu, este un nutrient esențial necesar femeilor care încearcă să rămână însărcinate și celor care alăptează deja. Poate fi găsit în multivitamine, vitamine prenatale și unele cereale fortificate pentru micul dejun.

Gama completă de suplimente alimentare

Există, de asemenea, multe alte tipuri de suplimente alimentare, cum ar fi remediile pe bază de plante și uleiul de pește omega 3, DHA sau EPA, care pot fi de ajutor în menținerea sănătății generale. Atunci când alegeți ce suplimente să luați, cel mai bine este să consultați medicul dumneavoastră sau un dietetician înregistrat pentru recomandări.

FDA nu aprobă suplimentele alimentare înainte ca acestea să ajungă pe piață, iar rolul său este în principal de a se asigura că suplimentele nu pretind să trateze, să diagnosticheze sau să vindece boli, deoarece acest lucru le-ar transforma mai degrabă în medicamente decât în alimente. De asemenea, inspectează unitățile de producție a suplimentelor alimentare, verifică dacă etichetele nu conțin afirmații înșelătoare și examinează produsele de pe piață pentru a vedea dacă respectă legislația UE în vigoare.

În plus, EFSA (Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor) stabilește o listă armonizată de ingrediente autorizate și cantități zilnice maxime care pot fi adăugate suplimentelor alimentare. Acestea se bazează pe niveluri de siguranță dovedite științific ale acestor substanțe și trebuie declarate pe eticheta produsului.

Deși o serie de studii au sugerat că anumite suplimente vă pot aduce beneficii sănătății, încă nu există dovezi clare cu privire la eficacitatea generală a acestor produse. Acest lucru se datorează faptului că o serie de factori le pot afecta eficacitatea, inclusiv tipul și doza de nutrient luat. De asemenea, este important să ne amintim că, atunci când vine vorba de alimente, o parte a unui întreg funcționează împreună, în timp ce un supliment poate funcționa izolat.

În mod ideal, ar trebui să urmăriți întotdeauna să vă obțineți nutrienții din alimentele pe care le consumați. Dacă decideți să luați un supliment, alegeți o marcă de înaltă calitate și urmați instrucțiunile produsului, cum ar fi cantitatea de un anumit nutrient de consumat pe zi, și asigurați-vă că nu depășiți cantitățile zilnice recomandate. Consultați întotdeauna medicul dumneavoastră sau un dietetician înregistrat înainte de a lua orice suplimente nutriționale noi, mai ales dacă luați deja medicamente sau aveți o afecțiune de sănătate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *